Puteri ascunse

Pietrele prețioase și semiprețioase, precum și cristalele au câmpuri energetice, care interacționează cu cele ale oamenilor. 

 

Pietrele prețioase sunt, de fapt, minerale (exceptand patru dintre ele), care au rol estetic și sunt folosite în bijuterie și diverse obiecte decorative. 

Există și pietre semiprețioase organice, precum chihlimbarul, coralul, perlele și lignitul. 

În funcție de calitățile lor estetice, pietrele pot fi împărțite în: pietre prețioase sau nestemate și pietre semiprețioase. Evaluarea acestora se face în funcție de gradul de transparență, puritate, culoare, mărime și modul de șlefuire.

De aceea, diamantele, rubinele și safirele sunt considerate cele mai valoroase pietre prețioase.

 

Din cele mai vechi timpuri, cristalele au fost folosite pentru vindecare diferitelor dezechilibre, fie ele fizice sau de natură psihologică. Cele mai vechi scrieri despre puterea vindecătoare a cristalelor datează din anul 400 î.Hr.; este cunoscut faptul că fiecare mare civilizație avea un cristal pe care îl considera sacru.

În medicina alternativă se folosesc pietrele prețioase pentru a vindeca anumite afecțiuni, aceasta terapie purtând numele de cristaloterapie. Cristalele focalizează energia vindecatoare și activează sursele interioare, fiind încărcate cu energii astrale de mii și mii de ani. 

Se spune ca un om își poate dubla câmpul energetic doar tinând un cristal în mana.

 

Pietrele prețioase trebuie purificate înainte de a fi purtate, deoarece aceastea înmagazinează toate formele de energie. Purificarea lor poate fi făcută cu sare, cu lumina lunii sau razele soarelui, apă curgătoare sau petale de flori.