Magia argintului

Argintul este un metal secret, asociat cu energia feminină sau Yin, fiind numit de alchimiști, în antichitate, “metalul Lunii”, în timp ce aurul este asociat cu Soarele. Ar fi nepotrivit să spunem ca aurul ar fi mai prețios decât argintul, fiindcă oamenii dau valoare metalelor. Spre exemplu, în Egiptul Antic, argintul era considerat mai prețios decât aurul doar datorită faptului că era mai rar si mai greu de găsit. Acesta a primit simbolul unui semicerc, fiind considerat aproape la fel de perfect ca și aurul, făcând încă o legatura dintre strălucirea sa și a Lunii.

 

Bijuteriile de argint amplifica senzualitatea și feminitatea, aducând totodată echilibru persoanei care le poartă. Se crede că alungă negativitatea și întăresc emoțiile, iar în combinatie cu pietrele prețioase și semiprețioase, ar avea efecte uimitoare, putând chiar să amplifice puterea acestora. Argintul este o călăuză pentru energia Lunii, influențând subconștientul și starea de spirit.

 

Numele de “argint” vine din cuvântul latin “argentum” sau grecescul” argyros”, care înseamnă “lumină”. De aici și denumirea de “Argentina”, fiind singurul element care a dat numele unei țări.

 

Folosite nu doar ca și podoabe, bijuteriile sunt cunoscute și pentru efectele terapeutice. Spre exemplu, purtând în timpul nopții un inel de argint pe degetul mic, activitatea inimii poate fi îmbunătățită, iar purtându-l pe degetul mijlociu, poate acționa asupra intuitiei. Argintul stimulează sistemul imunitar și are efect antibacterian, fiind folosit chiar și intern, sub formă de argint coloidal.

 

Argintul semnifica puritate, crezându-se ca acesta se înnegrește pe pielea persoanelor cu diverse dezechilibre. Pe de altă parte, e cunoscut faptul ca bijuteriile de argint necesita îngrijire și atenție, oxidându-se dacă nu sunt păstrate cu grijă.