Fragmente

Numele meu este Ada Cioba și fac bijuterie.

 

Uitându-mă spre trecut, cred că dintotdeauna am făcut bijuterii, doar că, la început, într-o formă puerilă. Am început cu pietre semiprețioase, pene sau mărgele colorate, pe care le înșiram ore întregi, fiind, pentru mine, un proces meditativ.

 

Domeniul creativ m-a atras de mică și am încercat mai multe arii ale acestuia, de la pictură, la fotografie, decorațiuni interioare, până la a face pregătirea pentru a urma Facultatea de Design Vestimentar. Dar un prieten a venit cu o idee mai bună, să merg în atelierul unui bijutier din Cluj, să învăț mai mult decât ceea ce știam și făceam deja de mulți ani și anume să învăț prelucrarea metalelor prețioase.

 

Ucenicia alături de Liana Sălăgean, a fost uluitoare, atât pe plan profesional, cât și personal, un drum fascinant, care m-a adus pe drumul bijuteriei contemporane, pasiunea si jobul meu de 5 ani.

 

Metalul poate lua forme infinite, creativitatea nu are margini, plictiseala nu își are loc în viața mea, mă bucur constant de materiale, noi tehnici, iar bijuteria pentru mine este mai mult decât un accesoriu.

 

Aici vei păși nu doar într-o lume a bijuteriei contemporane, ci în imaginația mea, în frumusețea pieselor unicat, realizate în întregime manual.

 

 

Interviu Garbo.ro

Interviu Cărturești